om het nogal bot uit te drukken. Maar zo simpel is het eigelijk wel.
In deze stijl van wijn worden de druiven organisch opgevoed, handmatig geoogst en tijdens het wijn maken gaan ze geen additieven, stimulanten, stabilisators, ... gebruiken. Het resultaat kan soms verrassend zijn en wordt soms niet rechtstreeks gelinkt aan met wijn, maar dit is net de puurheid van de druif en de terroir die de wijnmakers willen brengen naar de consument.
Additieven :Toevoegingen in wijn ( zwavel, sulfiet, gist , houtchips ,caseine,...).
Afdronk: Smaak die in de mond blijft eenmaal je de wijn doorslikt.
Amphoren(Qvevri) : Kleivormige kruik waar wijn in bewaard wordt ter vervanging van inox of hout.
Aroma's : Smaken die ervaren worden.
Clean: Zuiver en pure smaak.
Complex : Wijn waar de smaken/geuren zeer opvallend en expressief zijn.
Crispy : Door de zuren krijg je een "knetterend" gevoel in de mond ( vaker bij strakke wijnen).
Glou Glou : Een wijn die makkelijk drink.
Maceratie : Wanneer de schil in contact komt met het druivensap tijdens het vergisten.
Mousy : Aroma dat voorkomt in de wijn (zoals negatieve kombucha) die als fout aanschouwt wordt in natuurwijn.
Oxidatief : Smaak die ontstaat door contact met lucht of door veroudering van de wijn (sherrysmaak).
Palet : De ervaring van smaken bij het drinken.
Soepelheid : Een zacht gevoel in de mond bij het drinken.
Tannines : Stof die vrijkomt door schil, pitten, steeltjes die bitter in de mond kunnen overkomen.
Terroir : Waar de ondergrond , klimaat en mens samenkomt om wijn te maken.
Vinifiëren: Verbouwen van wijn.
Ziltig : Zout aroma.
"Natural wine is wine without crap in it"